Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Professionals Zorginstellingen  Informatie over corona voor professionals

Informatie over corona voor professionals

GGD test verschillende (beroeps)groepen

GGD IJsselland test verschillende (beroeps)groepen op het coronavirus. Lees meer over doelgroepen, locatie en aanmelden op de pagina 'coronatest'. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Het telefoonnummer om je aan te melden wordt bekend gemaakt op 1 juni.

Informatie over het coronavirus

In de regio Wuhan in China vond in december 2019 een uitbraak plaats van een nieuw coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Sindsdien is de uitbraak de hele wereld over gegaan en speelt deze ook in Nederland; sinds 7 maart is het coronavirus ook aangetoond in de regio IJsselland. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Het RIVM en de GGD'en houden de situatie nauwgezet in de gaten. Op deze webpagina staat meer informatie voor zorgprofessionals.

Maatregelen in Nederland

Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland gelden momenteel verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen staan op de website van de Rijksoverheid.

Meldingsplicht

Infectie met SARS-CoV-2 is per is per 28 januari 2020 aangemerkt als groep A-meldingsplichtige ziekte. Dit betekent dat de behandelend arts en het hoofd van het laboratorium al bij het vermoeden van de ziekte dit telefonisch moeten melden bij de GGD. Lees meer over meldingsplicht infectieziekten

Richtlijn

Lees meer over de casusdefinitie, triage- en diagnostiekalgoritme en maatregelen in de RIVM LCI richtlijn. 

Meer lezen?

Voor vragen van publiek is er een landelijk telefoonnummer: 0800 - 1351 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).

Laatste update: 7 mei 2020