Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Professionals Zorginstellingen  Informatie over corona voor professionals

Informatie over corona voor professionals

GGD test iedereen met klachten

Ben je zorgmedewerker (of werk je als onderwijzer of leerkracht)? Dan kun je het afsprakennummer voor de voorrangsregeling gebruiken: 0800 - 8101 (zeven dagen per week bereikbaar). Je bent dan vlotter aan de beurt en krijgt sneller de testuitslag.Je kunt de voorrangsafspraak alleen telefonisch maken, niet via de website van Rijksoverheid. Wij testen mensen met voorrang vanaf 2 januari 2020 in de IJsselhallen in Zwolle

Iedereen kan zich voor een test op het coronavirus aanmelden bij milde klachten.Dat kan online via Rijksoverheid.nl/coronatest (met DigiD) of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 - 1202. Ook dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. De test vindt plaats op een van de vaste testlocaties in onze regio.Er is geen testlocatie meer op de hoofdlocatie van GGD IJsselland.
Patiƫnten in het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus worden daar getest.

Informatie over het coronavirus

 

Maatregelen in Nederland

Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In Nederland gelden momenteel verschillende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen staan op de website van de Rijksoverheid.

Meldingsplicht

Infectie met SARS-CoV-2 is per is per 28 januari 2020 aangemerkt als groep A-meldingsplichtige ziekte. Dit betekent dat de behandelend arts en het hoofd van het laboratorium al bij het vermoeden van de ziekte dit telefonisch moeten melden bij de GGD. Lees meer over meldingsplicht infectieziekten

Richtlijn

Lees meer over de casusdefinitie, triage- en diagnostiekalgoritme en maatregelen in de RIVM LCI richtlijn. 

Meer lezen?

Voor vragen van publiek is er een landelijk telefoonnummer: 0800 - 1351 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Voor het aanmelden voor een test op het coronavirus zijn er de website Rijksoverheid.nl/coronatest en het landelijke telefoonnummer 0800 - 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).