Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Professionals Zorginstellingen  Aanmelding VoorZorg

VoorZorg

VoorZorg is een opvoed-, leefstijl, gezondheids- en ontwikkelingsondersteuningsprogramma, gericht op jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en weinig of geen opleiding hebben genoten. Zij krijgen preventieve verpleegkundige ondersteuning tijdens hun zwangerschap en de eerste twee levensjaren. VoorZorg is op dit moment alleen voor inwoners van de gemeente Zwolle. Vanaf 1 mei is VoorZorg er ook voor inwoners van de gemeenten Hardenberg, Kampen en Steenwijkerland.

De verloskundige kan zwangere vrouwen met meerdere risicofactoren middels onderstaand formulier doorverwijzen naar onze VoorZorgVerpleegkundige. Onze voorzorgverpleegkundige doet een tweede selectie waarna het Voorzorgprogramma start.

De VoorZorgverpleegkundige neemt zelf contact op met de cliënt voor een kennismakingsgesprek als u de gegevens heeft doorgegeven. De VoorZorgverpleegkundige laat de verwijzer weten of de cliënt gebruik wil maken van het programma.

Let op: u kunt alleen inwoners van de gemeente Zwolle aanmelden voor VoorZorg. Vanaf 1 mei 2019 geldt dit ook voor inwoners van de gemeenten Hardenberg, Kampen en Steenwijkerland.