U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Nieuwe variant mpox in Afrika

Dit jaar zijn er meerdere mpox-uitbraken in West- en Midden-Afrika. In Congo en enkele omliggende landen is dit met een nieuwe variant: clade 1B. Deze nieuwe variant lijkt besmettelijker en ziekmakender dan de vorige varianten. Er zijn op dit moment (22 augustus 2024) geen meldingen van deze nieuwe variant in Nederland.

Mpox (apenpokken) is een besmettelijke virusinfectie. Iedereen kan dit virus krijgen: jong en oud. Bijvoorbeeld door knuffelen, zoenen of seks met iemand die besmet is. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk. Wel kunnen de pokken zorgen voor veel pijn en blijvende littekens. Er wordt niet preventief gevaccineerd tegen mpox. Het heeft geen zin de GGD hiervoor te bellen. Denk je dat je mpox hebt? Bel dan je huisarts.

Meer informatie?

Op onze pagina over mpox lees je meer over dit virus en de klachten die hierbij horen. Ook vind je daar de actuele situatie en linkjes naar meer informatie op andere websites. Heb je hierna nog gezondheidsvragen over mpox? Bel dan met de GGD: 038-428 14 28.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.