Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Evenementen

Tijdens evenementen waar veel mensen bij elkaar zijn (bijvoorbeeld een festival) is er een extra risico op het oplopen van een infectieziekte. Mensen hebben dan namelijk veel contact met elkaar en zo kunnen ziekteverwekkers zich gemakkelijk verspreiden. Ben je ziek of net ziek geweest? Dan kun je vaak beter thuisblijven.

Goede hygiëne

Goede hygiëne verkleint het infectierisico. Voor een goede hygiëne is handenwassen het belangrijkste advies. Was of desinfecteer daarom je handen altijd in de volgende situaties: 

  • Na een toiletbezoek;
  • Voor en na het (maken van) eten;
  • Na contact met lichaamsvocht (zoals speeksel, braaksel en bloed);

City Swims en Mud Runs 

Bij evenementen als City Swims en Mud Runs kom je in contact met natuurwater en/of modder. Om jezelf hierbij te beschermen tegen infecties zijn drie dingen belangrijk:

  • Spoel jezelf af als je uit het water/de modder komt;
  • Zorg dat je zo minmogelijk water/modder binnenkrijgt;
  • Heb je wondjes opgelopen in het water/de modder? Dan is het verstandig om een tetanusvaccinatie te halen bij je huisarts (indien je deze de laatste tien jaar niet hebt gehad).

Ben je ziek, net ziek geweest, heb je open wondjes of heb je een verzwakte weerstand door bijvoorbeeld medicatie? Dan kun je beter even niet meedoen met een City Swim of Mud Run. Met een verminderde weerstand ben je namelijk extra gevoelig voor het oplopen van infecties. En als je net ziek bent geweest kun je anderen nog besmetten.

Download hier de infographic 'Sportevenementen met water'