Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Werken bij de GGD  Vacature Adviseur informatiebeveiliging

GGD IJsselland is er voor een gezonde samenleving. Om deze missie waar te maken en goed aangesloten te blijven op wat de veranderende samenleving van de GGD vraagt, willen we als GGD IJsselland ons strategisch vermogen vergroten en de in- en externe samenwerking versterken. In deze ontwikkeling zoeken wij een

Adviseur informatiebeveiliging

(24 uur per week)

GGD IJsselland verwerkt tal van (persoons) gegevens. We hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om verwerking en de beveiliging van (persoons)gegevens. Hieruit volgen verplichtingen op het gebied van zowel informatiebeveiliging (NEN 7510) als privacy. Als adviseur Informatiebeveiliging heb je een controlerende en adviserende rol, gevraagd en ongevraagd, op het gebied van informatiebeveiliging en beweeg je je onafhankelijk in de organisatie. Je bevordert de integriteit, vertrouwelijkheid én beschikbaarheid van de informatie binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving. Je gaat werken in het team Organisatie & Advies. Dit team ondersteunt het management en de professionals. In het team werken verschillende disciplines samen; o.a. Informatiemanagement, Business Control, Kwaliteit en Juridische zaken. Het team heeft een diverse samenstelling, is enthousiast en proactief.

Wie zoeken wij?

Als adviseur informatiebeveiliging ben je pionier, ophaler, voorsteller en aanjager op het gebied van informatiebeveiliging, je overziet de complexiteit van ons domein en adviseert over het evenwicht tussen excellente dienstverlening en gedegen gegevensbescherming. Je bent sterk in het scherp krijgen van rollen en verantwoordelijkheden. Je overziet de inhoud, analyseert en legt verbindingen. Je werkt nauw samen met onze Adviseur Informatiestrategie. Samen zijn jullie aan zet om informatiemanagement verder te professionaliseren.

Je beschikt over hbo/academisch werkniveau, aangevuld met een opleiding in het management van informatiebeveiliging. Certificeringen als CISSP, CISM & CISA zijn een pré. Je hebt een up-to-date kennis van de ISO 27001/27002, de NEN 7510, waarbij kennis van de AVG wenselijk is. Je hebt affiniteit met naastgelegen aandachtsgebieden zoals ICT en informatiemanagement. Je hebt een gedegen kennis van ICT techniek zoals netwerken, besturingssystemen en applicaties in combinatie met een goed inzicht in bedrijfs- en organisatorische processen. Verder heb je ervaring in het leiden van projecten, werk je zelfstandig en je vindt het leuk om binnen kaders vorm te geven aan deze functie. Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur ervaring in de publieke sector. En last but not least: je kunt je bijdragen en adviezen goed op schrift zetten.

In vogelvlucht passen daarnaast de volgende taken bij jouw functie:

  • Informatiebeveiligingsbeleid en procedures ontwikkelen en actueel houden;
  • Rapporteren en adviseren met betrekking tot de maatregelen, incidenten, acties, controles en resultaten van de informatiebeveiliging;
  • Risicoanalyses en Privacy Impact Assessments (PIA’s) initiëren en/of uitvoeren;
  • Het beveiligingsbewustzijn bevorderen en hierover voorlichting geven.

Wat bieden wij?

Je krijgt een aanstelling tot 1 januari 2020. Afhankelijk van ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en informatiemanagement spreken we vervolg met je af. Het salaris baseren we op je opleiding en ervaring en is minimaal € 2.795,- en maximaal € 4.859,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. De functie wordt in de loop van 2019 definitief ingepast in het functiewaarderingssysteem van GGD IJsselland.

Heb je interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór 15 januari 2019 te solliciteren via de button op deze pagina of via sollicitatie@ggdijsselland.nl. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie en GGD IJsselland? Neem dan contact op met Madeleine van de Vecht, Adviseur Informatiestrategie, tel. 06-57747992 en kijk eens op www.ggdijsselland.nl.

Deze vacature wordt in- en extern tegelijkertijd opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur hebben. 

We stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.