Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Wethouder Jongman opent nieuwe testlocatie coronavirus in Steenwijk

Wethouder Trijn Jongman opende vandaag officieel de nieuwe corona testlocatie in Steenwijk met het doorknippen van een lint. “Een mooie en perfect uitgeruste testlocatie, die het mogelijk maakt om de coronatesten goed uit te kunnen voeren. En dat is belangrijk want het snel en efficiënt afnemen van de coronatesten is essentieel in de strijd tegen het coronavirus”, zegt Jongman. De nieuwe testlocatie aan de Meppelerweg 32 komt in de plaats van de huidige locatie aan de Dolderweg.

Nieuwe locatie
Aanleiding om te verhuizen is de naderende winter. "Hier in Steenwijk hebben we tot nu toe getest in een losse testunit. Met de dalende temperaturen zijn we op zoek gegaan naar een testlocatie die comfort biedt voor mensen die zich laten testen en voor onze medewerkers", zegt Karin Grotenbreg, coördinator bemonsterteam, die bij de opening bloemen ontving van de wethouder. De nieuwe locatie, gevestigd in een voormalige autogarage, biedt volop ruimte en mogelijkheden voor toekomstige opschaling. Bij de locatie is een grote parkeerplaats. 

Naast de verhuizing in Steenwijk, breidt GGD IJsselland het aantal testlocaties binnenkort nog uit met drie nieuwe adressen. Daarmee  beschikt GGD IJsselland dan over zeven vaste testlocaties; Deventer, Ommen, Steenwijk, Zwolle, Raalte, IJsselmuiden en Hardenberg. 

Testen? Bij ons stap je uit de auto
Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Coronatest? Alleen op afspraak
Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.