Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Wereld Suïcidepreventie Dag

Vandaag – 10 september – is het Wereld Suïcidepreventie Dag. Op deze dag staan wij stil bij alle dierbaren die zijn overleden door zelfmoord, de overlevers van een poging, bij familie, vrienden, zorgverleners en andere professionals die door het onderwerp geraakt zijn.

Zelfmoord? Praat erover!

De 11 gemeenten in de GGD-regio IJsselland willen het aantal suïcides in de regio IJsselland terugdringen. Doel is het taboe op praten over zelfmoord te doorbreken en professionele hulp sneller in te zetten. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn. GGD IJsselland coördineert het project Zelfmoord? Praat erover! De GGD werkt hierin samen met de 11 gemeenten in de regio IJsselland en met maatschappelijke partners als de Dimence Groep.

Online training suïcidepreventie

Je kunt ook actief bijdragen. Ga het gesprek aan met diegene waarvan je weet dat hij/zij het zwaar heeft of psychisch klem zit en vraag naar zelfmoordgedachten. Doe ook de gratis online training suïcidepreventie op www.vraagmaar.nl, of breng de training onder de aandacht, waarmee je in één uur leert vragen en praten over zelfmoordgedachten en samen hulp te zoeken.

Heb je een (hulp)vraag? Bel 113 of 0800-0113 (gratis). Chatten kan ook, via www.113.nl.