Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Vragen van jongeren over corona en jongerencamping Appelhof

We krijgen veel vragen van jongeren binnen die op Terschelling zijn geweest en die op jongerencamping Appelhof hebben gestaan. Want moet je je nu wel of niet laten testen op corona? Heb je (milde) klachten? Laat je testen. Heb je geen klachten? Dan is een test niet nodig. Let op je gezondheid en laat je zodra je klachten krijgt wel testen.

Je hoeft je alleen op het coronavirus te laten testen bij (milde) klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Meld je dan aan voor een test op het coronavirus via de website Rijksoverheid.nl/coronatest (je maakt online een afspraak met je DigiD) of bel het landelijke telefoonnummer 0800 - 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Als je tot de nauwe contacten behoort en je woont in de regio IJsselland dan nemen wij contact met je op. Behoor je niet tot de nauwe contacten en ben je daar wel geweest? Houd dan goed in de gaten of je klachten krijgt, hoe mild ook, en maak in dat geval een afspraak voor een coronatest.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht op de website van GGD Fryslan.