Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Vier jaar Jong Leren Eten

Het programma Jong Leren Eten bestaat in 2021 vier jaar! Om dat te vieren zijn de behaalde resultaten samengevat in een feestelijk magazine. Met dit magazine wordt ook direct een vervolg aangekondigd voor Jong Leren Eten, van 2021 t/m 2024.

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Leren waar eten vandaan komt, hoe het groeit, wat gezond en duurzaam is. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren (0-18) leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten haakt aan bij de Landelijke nota gezondheidsbeleid 2016-2019 van VWS.

Voor alle provincies zijn er aparte katernen gemaakt, waarin de regionale hoogtepunten zijn uitgelicht. Alle onderwijsniveaus komen aan bod, maar ook de diverse onderdelen van voedseleducatie, zoals koken, boerderijbezoeken en moestuinieren. Het regiomagazine van Overijssel geeft een goed beeld van hoe diverse partijen aan de slag zijn gegaan met voedseleducatie in de regio. Kijk ook op www.jonglerenetenoverijssel.nl wat het totale aanbod per gemeente is.

Meer informatie?

Wil je een gesprek wat Jong Leren Eten voor jouw gemeente kan betekenen of wil  je aan de slag met (onderdelen van) voedseleducatie, neem contact op met de makelaar Jong Leren Eten, Wietske Huismans (w.huismans@ggdijsselland.nl). Naast de beschikbare digitale versie van feestelijk magazine is het ook mogelijk een papieren exemplaar van het magazine aan te vragen. Kijk ook op www.jonglereneten.nl