Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Vanaf 2 januari één coronatestlocatie in Zwolle

Vanaf zaterdag 2 januari is er in Zwolle één testlocatie van GGD IJsselland: in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4. In deze locatie nemen we het totaal aan testen af, zowel PCR-testen als antigeentesten (sneltesten). Dit wordt ook de locatie voor medewerkers in zorg en onderwijs die in aanmerking komen voor testen met prioriteit.

Voordeel van het centraliseren van de Zwolse testen in de IJsselhallen is dat er met tien teststraten veel capaciteit is, we  kunnen ongeveer 2500 testen per dag afnemen. Daarnaast is er ook  veel ruimte in en om het gebouw, waardoor mensen gemakkelijk kunnen parkeren en niet buiten in de kou hoeven te wachten. De locatie aan de Ceintuurbaan houden wij achter de hand voor het geval in de toekomst nog meer ruimte nodig is. Voor de duidelijkheid:  de testlocaties in Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte, Steenwijk en IJsselmuiden blijven gewoon in gebruik. 

De juiste test

Doordat we op één locatie in de stad Zwolle het totaalpakket aan testen aanbieden, kunnen we er ook beter voor zorgen dat iedereen de juiste test krijgt: zo krijgen zorgmedewerkers voor de zekerheid een PCR-test. Dit geldt ook voor mensen die na vijf dagen quarantaine een test krijgen zonder dat zij symptomen hebben. Hiervoor worden zij uitgenodigd door onze bron- of contactonderzoekers of via de CoronaMelder-app.