Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Tijdelijk geen hoorscreening bij baby's

Vanaf dinsdag 24 maart wordt de hoorscreening of gehoortest bij pasgeborenen tijdelijk niet uitgevoerd. Dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Het uitstel geldt in ieder geval tot en met 28 april. De betrokken partijen onderzoeken nu hoe de gehoorscreening alsnog kan plaatsvinden. We informeren ouders zodra dit duidelijk is.

Vanaf dinsdag 24 maart voeren we de hoorscreening bij pasgeborenen tijdelijk niet uit. Dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Het uitstel geldt in ieder geval tot en met 28 april. De betrokken partijen onderzoeken nu hoe de gehoorscreening alsnog kan plaatsvinden. We informeren ouders zodra dit duidelijk is. 

De hoorscreening doen onze screeners meestal samen met de hielprik, als een baby 4 tot 7 dagen oud is. De hielprik blijft wél doorgaan. Een tijdige hielprik is noodzakelijk, omdat de ziekten die de hielprik opspoort snel behandeld moeten worden. Met de hoorscreening wordt ernstig gehoorverlies opgespoord. De behandeling van ernstig gehoorverlies is ook belangrijk, maar kan langer wachten. 

Informatie over de hielprik en het coronavirus

Op de website van het RIVM vind je vragen en antwoorden over de hielprik in deze coronatijd. Bijvoorbeeld waarom het zo belangrijk is de hielprik zo kort na de geboorte te doen. Meer informatie kun je vinden op de website van pre- en neonatale screeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.