Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Stoptober: Stoppen met roken in oktober

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. Ook dit jaar stimuleert GGD IJsselland Stoptober!

 

Vanaf 1 oktober 2020 start de uitdaging om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 320.000 stoppers jou voorgegaan. Zij bewezen met elkaar dat Stoptober werkt. 

Stoppen met roken doe je niet alleen

Dit jaar kunnen stoppers wederom gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie, motiverende berichten en een ‘noodhulplijn.’ De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Indien gewenst kan de app vervolgens het hele jaar worden gebruikt ter ondersteuning. 

Meedoen aan Stoptober


Vanaf 3 september 2020 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl  en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. 

Stoptober voor bedrijven


Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen. 

Initiatiefnemers


Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.