Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

PrEP-zorg vanuit GGD IJsselland

Vrijdag 1 november 2019 stond op onze website het bericht dat we vanaf 4 december PrEP-zorg gingen leveren. Landelijk startte namelijk een PrEP-regeling vanaf 1 augustus. De subsidie aan GGD IJsselland biedt ruimte voor PrEP-zorg aan maximaal 150 mannen in de komende vijf jaar. 

In het najaar van 2019 waren bij GGD IJsselland ongeveer 50 namen van mannen genoteerd die voor PrEP-zorg in aanmerking wilden komen. Inmiddels staan er 97 namen geregistreerd waarvan 69 mannen een afspraak hebben of al hebben gehad en inmiddels zijn gestart met PrEP. Voor de overige personen geldt dat we ze binnenkort bellen voor een afspraak.

Speciaal PrEP-spreekuur

GGD IJsselland heeft wekelijks een ochtend gereserveerd voor een speciaal PrEP-spreekuur. De reacties van de mannen die tot nu toe het PrEP-spreekuur hebben bezocht zijn zeer positief!

Voor 1 november leverde GGD IJsselland al PrEP-zorg aan enkele mannen op voorschrift van hun huisarts. PrEP is een waardevol middel, omdat het beschermt tegen de seksueel overdraagbare aandoening hiv. Met name de groep mannen die seks hebben met mannen loopt een verhoogd risico deze soa op te lopen. Team Seksuele Gezondheid van GGD IJsselland informeert en adviseert cliënten en professionals over het gebruik van PrEP. Denk aan de voor- en nadelen, de kosten, de gang van zaken en de medische begeleiding.