Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

‘Pop-up testlocatie’ slaat aan bij inwoners Bathmen

Voor het eerst in de coronacrisis is er een ‘pop up testlocatie’ in Nederland geopend. Vanochtend konden de inwoners van het dorp Bathmen zich laten testen in de vlot opgezette tent die de komende twee weken als testlocatie fungeert. Dit omdat de verspreiding van corona in een week tijd snel opliep. Een relatief groot aantal inwoners raakte de afgelopen tijd besmet: 35 op 5800 inwoners. De gemeente Deventer, Woon- en Zorgcentrum ’t Dijkhuis en GGD IJsselland besloten gezamenlijk om in actie te komen om zo het virus snel onder controle te krijgen. Naast andere maatregelen, vervult het snel testen hierin een belangrijke rol.

 

‘We hebben deze locatie in no time opgezet, samen met de gemeente en de medewerkers van ’t Dijkhuis. Dat was fantastisch. De verf van de strepen en pijlen op de weg was vanochtend nog nat, toen de eerste mensen er al aan kwamen’, vertelt Esther Dijkerman, coördinator Bemonsterteam van GGD IJsselland. ‘Ons team heeft vandaag al  14 mensen getest, terwijl we er nog nauwelijks bekendheid aan hadden gegeven.’  Dat laatste gaat vanaf vandaag veranderen. Volgens Esther waren alle mensen die zich kwamen testen blij met dit initiatief. ‘De sfeer was heel gemoedelijk, ontspannen. Ik zou bijna zeggen gezellig’, lacht ze.

Tot 12 oktober

In afstemming met het RIVM heeft GGD IJsselland deze tijdelijke testlocatie geopend in Bathmen, bij ’t Dijkhuis. Drie ochtenden in de week (zaterdag, dinsdag, donderdag) kunnen inwoners van Bathmen zich hier tussen 9.00 en 10.30 uur laten testen. De getroffen maatregelen gelden tot 12 oktober. Volgende week houden de partijen een tussentijdse evaluatie, om te kijken hoeveel effect de maatregelen sorteren.