Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Over je afspraak op het consultatiebureau of op school

Het consultatiebureau voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar gaat door maar werkt anders dan anders. Afspraken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs vervallen. In dit bericht lees je hoe wij werken tot en met 1 september 2020.

Heb je een afspraak met de jeugdarts?

Dan kun je gewoon komen. Kom alleen als jij en je kind(eren) geen klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kom met één ouder per kind/afspraak. Wij zorgen ervoor dat het niet druk is in de wachtkamer.

Heb je een afspraak met de jeugdverpleegkundige?

Blijf dan thuis. De jeugdverpleegkundige belt je op rond het tijdstip van de afspraak.

De inloopspreekuren gaan voorlopig niet door.
 

Afspraken in het basisonderwijs

Heeft je kind een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg op school, bijvoorbeeld als je kind ongeveer 5 of 10 jaar oud is? We nemen telefonisch contact op. 
 

Afspraken in het voortgezet onderwijs

Heb je een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg nadat je hebt meegedaan aan het gezondheidsonderzoek Jij en je gezondheid? Deze gaat niet door zolang de scholen gesloten zijn. Als het nodig is, proberen we je wel telefonisch te spreken. Je bent ouder dan 12 jaar. Daarom bespreken we de uitkomsten van het gezondheidsonderzoek eerst met jou alleen.

Heb je een vraag over de vaccinatie van je kind?

Voor zwangeren en kinderen tot 4 jaar gaat de vaccinatie door. Jongeren die een uitnodiging van het RIVM hebben gehad voor de meningokokken ACWY-vaccinatie in maart, april of mei krijgen van ons een nieuwe uitnodiging voor een afspraak alleen. Ook kinderen die een uitnodiging hebben gekregen voor de 12-jaars vaccinatie, ontvangen binnenkort een nieuwe uitnodiging voor een afspraak alleen.
Het is belangrijk dat de vaccinaties doorgaan zodat je kind beschermd is tegen de ziektes waartegen ze bedoeld zijn.

Vragen tussendoor

Heb je vragen of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Neem dan contact op via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur). Heb je een vraag over het coronavirus? Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1351 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Je kunt op werkdagen ook contact opnemen met ons team Infectieziektebestrijding via telefoonnummer: 088 443 03 70. Op sommige dagen is het drukker dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. We vragen jullie begrip daarvoor. Je kunt je vraag ook stellen via dit contactformulier