Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Onze dienstverlening en het nieuwe coronavirus

Het preventiewerk van GGD IJsselland valt onder zorg. De maatregelen van de overheid dwingen ook ons het werk anders te organiseren. Wat noodzakelijk is voor de volksgezondheid blijven we doen. In dit nieuwsbericht lees je per taak wat je van ons kunt verwachten. Belangrijk: heb je klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts? Kom dan niet naar je afspraak en neem telefonisch contact met ons op.

Jeugdgezondheidszorg

Lees in onze nieuwsberichten wat je van ons kunt verwachten:

Seksuele gezondheid

De SOA-spreekuren zoals deze nu gepland staan, gaan door. Cliënten die alleen voor een zekerheidstest komen, worden wel afgezegd. Hierdoor komen ruimte en testmaterialen vrij voor cliënten die nog wel een afspraak kunnen krijgen:

  • Personen met klachten
  • Personen die gewaarschuwd zijn voor een SOA/HIV
  • Personen die willen starten voor een vaccinatie hepatitis B of hepatitis A/B
  • Personen voor de PrEP spreekuren

Reizigerszorg

Afspraak maken is weer mogelijk. Voor het maken van een afspraak neem je contact op met de afdeling Reizigerszorg via 088-443 06 33 (elke werkdag 8-12u). Het is voorlopig nog niet mogelijk om online een afspraak voor het Reizigersspreekuur te maken. 

Tuberculose

De afdeling Tuberculosebestrijding voert op dit moment de volgende taken uit:

  • eerste screening bij immigranten
  • sctieve tuberculose of besmetting met tbc vaststellen via een huidtest (Mantouxtest)

Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor een consult met de arts. Heb je een afspraak? Houd dan je eigen gezondheid en hygiëne goed in de gaten. Heb je klachten (zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts)? Neem dan contact op.

Toezicht kinderopvang 

Vanwege de uitbraak van het coronacrisis was het voor kinderdagverblijven, gastouders en gastouderbureaus niet mogelijk om de Wet Kinderopvang volledig na te leven. GGD IJsselland voerde daarom toezicht uit volgens het principe ‘vinger aan de pols’. Met de heropening van de reguliere kinderopvang op 8 juni start de GGD weer met toezicht en handhaving. De werkzaamheden bestaan in eerste instantie vooral uit het helpen bij eventuele achterstallige registraties en adviseren over het waarborgen van kwaliteit gedurende de crisis. Daarna zal in overleg met de gemeenten aangepast regulier toezicht weer starten.

Informatie over het nieuwe coronavirus

Wil je meer weten over het corinavirus COVID-19? Kijk op onze speciale webpagina.