Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Onderzoek naar gedrag bij de bestrijding van het coronavirus

We zijn allemaal al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, roept de overheid ons op om ons aan de maatregelen te houden. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat het vragenlijstonderzoek dat GGD IJsselland, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Wil je deelnemen aan het onderzoek? Dat kan via deze link. Het onderzoek staat open van donderdag 28 mei tot en met maandag 1 juni.

Waarom doen wij dit vragenlijstonderzoek?
De GGD, RIVM en GGD GHOR Nederland voeren dit onderzoek uit om beter te begrijpen hoe mensen denken over de maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hier aan te houden en wat de impact op mensen is. Het onderzoek gaat dus over ons gedrag, over wat we vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en over hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ons gaat. Als we weten waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, wat hun behoeften zijn en hoe het met ze gaat, dan kan de overheid daar beleid op ontwikkelen.

Samenwerking RIVM, GGD’en en GGD GHOR Nederland
GGD IJsselland voert het onderzoek uit, in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland. Het onderzoek wordt uitgezet bij panels van verschillende GGD’en. Zodra de resultaten beschikbaar zijn, delen we deze op onze website.