Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Onderwijzers en zorgmedewerkers testen in voorrang-teststraat vanaf maandag 21 september

Onderwijzers en zorgmedewerkers met coronaklachten die in de regio IJsselland wonen, kunnen zich vanaf maandag 21 september met voorrang laten testen op de testlocatie in Zwolle. ‘Alles is erop gericht dat een medewerker die zich ’s morgens ziekmeldt vanwege coronaklachten, zich dezelfde ochtend nog kan laten testen en binnen 24 uur de uitslag heeft’, zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland.

 

De medewerkers kunnen een afspraak maken via het landelijke coronatest prioriteitsnummer van de GGD (7.30 - 20.00 uur): 0800-8101.  Van belang is dat alleen medewerkers met klachten, die in aanmerking komen voor prioriteit, dit nummer bellen en zich laten testen.De testlocatie in Zwolle (locatie Ceintuurbaan) heeft hiervoor dagelijks een speciaal tijdblok van 9.30 tot 11.30 uur. Zowel telefonisch als op de testlocatie vindt er een controle plaats op de voorrangsregeling.

Bij een negatieve uitslag kan de medewerker meteen de volgende dag weer aan het werk. Een positieve uitslag betekent dat de medewerker in quarantaine moet.

Deze landelijke voorrangsregeling is van tijdelijke aard. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met prioriteit te testen. 

Meer informatie over de voorrangsregeling en voor wie deze geldt, is te vinden op: https://bit.ly/3ku5yQS