Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Nieuwe datum voor je meningokokken ACWY-vaccinatie

Door de maatregelen rond het coronavirus hebben we de groepsvaccinaties uitgesteld. Om een uitbraak van de meningokokkenziekte te voorkomen, plannen we deze jeugdvaccinaties opnieuw in voor dit voorjaar.

Ben je geboren in 2006 en heb je een uitnodiging gehad van het RIVM voor de meningokokken ACWY-vaccinatie of misschien krijg je die nog? De datum die daarin staat geldt niet meer. We annuleren deze periode waarin maatregelen tegen het coronavirus gelden onze groepsvaccinaties en zorgen dat je de vaccinatie op een ander moment kunt komen halen. Dus, jongeren die geboren zijn in 2006 krijgen via de post een nieuwe uitnodiging van ons voor een losse afspraak op het consultatiebureau. Onze jeugdartsen zullen je vaccineren. 

Regels individuele vaccinaties in de periode van het coronavirus

  • Kom niet als je klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
  • Kom alleen (als je gebracht wordt dan moet de persoon die je brengt buiten wachten)
  • Kom op tijd

Neem je ID mee!

Neem de uitnodiging van het RIVM en het vaccinatiebewijs mee. Dat is nodig om de vaccinatie te kunnen registreren. En vergeet je ID (identificatiebewijs) niet, zodat je je kunt legitimeren. We controleren je oproep van het RIVM én je ID.
 

Informatie over de meningokokkenvaccinatie en het coronavirus

Misschien vraag je je af waarom deze vaccinatie doorgaat terwijl we juist afstand moeten houden? Kijk op de website van het RIVM voor vragen en antwoorden over de meningokokkenvaccinatie en het coronavirus.