Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Kraanwaterdag 2020: een watertappunt voor basisschool in Deventer

Op woensdag 23 september deden in Nederland meer dan 7.000 scholen en bso’s mee met Nationale Kraanwaterdag. Deze dag stond in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. De opening in de regio IJsselland vond plaats in Deventer op basisschool De Windroos. Dit was een samenwerking tussen Gezonde School Deventer (binnen het programma Samen Gezond in Deventer), Vitens, Sportbedrijf Deventer en Jong Leren Eten Overijssel.

De directeur van Vitens, Marike Bonhof en wethouder Rob de Geest boden basisschool de Windroos een watertappunt aan. Wethouder De Geest: ‘Met deze watertappunten stimuleren we kinderen om water te drinken in plaats van frisdrank. Water drinken is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens gezond’.

Kraanwaterles

In heel Nederland kregen op hetzelfde moment meer dan 200.000 kinderen (ruim 7.000 klassen en bso-groepen) kraanwaterlessen. Kijk op www.kraanwaterdag.nl voor meer informatie over deze kraanwaterlessen. In Deventer krijgen leerlingen deze week naast de kraanwaterles ook een gastles ‘Hoeveel suiker zit erin?’ en doen ze mee aan de Drinkwaterchallenge.

Subsidie Watertappunten

Kraanwaterdag ging gepaard met de openstelling van de Subsidieregeling watertappunten. Naast scholen in het primair onderwijs, kunnen ook scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs vanaf vandaag (tot 14 oktober) hun belangstelling kenbaar van deze subsidieregeling.