Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Informatie over scholen en kinderopvang omtrent het coronavirus

Het kabinet wil dat alle kinderen ook in deze bijzondere situatie onderwijs krijgen. Daarom besloot het kabinet op 21 april dat scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs op 11 mei hun deuren weer konden openen. Vanaf 8 juni ging het basisonderwijs weer hele dagen open en vanaf 2 juni opende het voortgezet onderwijs deels de deuren. Per 1 juli is er nog meer versoepeling van de coronamaatregelen.

Ben je op zoek naar informatie om op te hangen in je locatie of school? GGD IJsselland heeft posters/deurbriefjes gemaakt die scholen en kinderdagopvang kunnen gebruiken. 

Lees hier over de (versoepeling van) de maatregelen voor (laatste update 25 juni 2020:

Klachten en testen

Heeft je kind klachten? Op onze webpagina over het coronavirus lees je hier meer over. Bovendien hebben we een webpagina met informatie over het testen.

Meer informatie

Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen wij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Ook informeren we de huisartsen in onze regio regelmatig. 

Op de website www.rijksoverheid.nl/corona staat actuele informatie voor verschillende doelgroepen.

Vragen en antwoorden

Staat je vraag hier niet tussen? Bel dan team infectieziektebestrijding van GGD IJsselland via het telefoonnummer: 088 443 03 70. Op sommige dagen is het drukker dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. We vragen jullie begrip daarvoor. Je kunt je vraag ook stellen via dit contactformulier. Voor publiek is er een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). 

Eerste nieuwsbericht van 26 februari januari 2020, sindsdien geüpdatet.