Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze


Lukt het jou om tijdens de vastenperiode - 26 februari tot en met 6 april - je alcoholgebruik op pauze te zetten en geen druppel te drinken? Doe mee met IkPas en meld je aan via ikpas.nl.

Twee IkPas-campagnes

Na een geslaagde 30-dagen-campagne (Dry January) met een recordaantal aan deelnemers, start op 26 februari de 40-dagen-campagne. De succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers in de vastentijd hun alcoholgebruik op pauze zetten. Ook in IJsselland kunnen mensen de uitdaging aangaan en 40 dagen geen alcohol drinken.

Waarom meedoen?

Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven, dat je je ook op langere termijn beter voelt en minder alcohol drinkt.

IkPas-deelnemers merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid, het is goed voor je organen en het heeft een positief effect op hoe je je voelt. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Bovendien sliep bijna 45% structureel beter. Uitgebreide informatie over alle resultaten van 2019 kun je vinden op ikpas.nl/onderzoek.

Aanmelden

Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

Kijk voor meer informatie op ikpas.nl.

IkPas 2020

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

IkPas is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’en, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Op 26 februari start, tijdens de traditionele vastenperiode, een 40-daagse IkPas-campagne. Inschrijven voor de tweede en langste campagne kan via ikpas.nl/inschrijven.

(Foto: campagnebeeld IkPas.nl)