Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Het Rijksvaccinatieprogramma tijdens corona voor zwangere vrouwen en kinderen tot 14 jaar

Het Rijksvaccinatieprogramma voeren we sinds de uitbraak van het coronavirus op een aangepaste manier uit. Vanaf 16 maart zijn alle groepsvaccinaties uitgesteld. We verwachten dat we deze vaccinaties ook na de zomer op individuele afspraak geven.

De groepsvaccinaties die dit voorjaar zijn vervallen, halen we in volgens de volgorde die het RIVM hiervoor heeft bepaald. Deze planning ziet er voorlopig als volgt uit:

  • Al voor de zomer worden 12-13-jarige meisjes uitgenodigd voor de HPV-vaccinaties (baarmoederhalskanker).
  • Jongeren geboren in het jaar 2006 die de MenACWY vaccinatie nog niet hebben gehaald, worden deze zomer opnieuw uitgenodigd
  • We streven ernaar in augustus te starten met het inhalen van de BMR/DTP voor 9-jarigen

Het vaccineren gebeurt dus niet meer, zoals voorheen, in groepsverband, maar op individuele afspraak. Ouders en jongeren ontvangen daarvoor per post een uitnodiging.

De jeugdarts vaccineert

We zorgen dat er voldoende tijd en ruimte is per afspraak en we hebben ons consultatiebureau zo ingericht dat jullie veilig kunnen komen en wij veilig ons werk kunnen doen. We roepen op om te komen. De vaccinaties  zijn belangrijk voor de gezondheid van je kind en van de samenleving. Heb jij of je kind klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Maak dan een nieuwe afspraak via onze Jeugdgezondheidszorg, telefoon 088 443 07 02.

Voor zwangere vrouwen en ouders voor baby's en peuters

Jullie vaccinaties gaan gewoon door. Je krijgt ze van de jeugdverpleegkundige. Ben jij of is je kind verkouden? Dan vragen we je om niet naar het vaccinatiemoment toe te komen.

Lees ook ons webbericht over afspraken op het consultatiebureau of op school. Op de website van het Rijksvaccinatieprogramma vind je veel gestelde vragen en antwoorden over de vaccinaties.