Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Grote belangstelling voor coronavaccinaties in IJsselland

Vanaf 15 januari geven wij de eerste vaccinaties aan medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en kleinschalige woonvormen. Er is zoveel belangstelling voor de vaccinaties bij deze groep, dat we voor de eerste paar weken vol zitten. Er zijn onvoldoende vaccins om nog meer afspraken in te kunnen plannen. De vaccins worden landelijk verdeeld. Andere mensen komen helaas nog niet voor vaccinatie in aanmerking.

Manager Margreet Algera: β€œDe eerste batch vaccins die we hebben ontvangen, gaat al op aan alle afspraken die nu zijn ingepland. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en landelijke verdeling van de vaccins. Het is op dit moment echt verdeling van de schaarste. Zodra er weer vaccins beschikbaar komen, berichten wij daarover.”

Andere doelgroepen

Verder bellen veel mensen naar de GGD die niet tot de eerste doelgroep behoren, maar toch graag snel gevaccineerd willen worden. Het gaat bijvoorbeeld om mantelzorgers. Wij kunnen deze mensen echter niet inplannen. De keuze voor de volgorde waarin groepen mensen in aanmerking komen voor vaccinatie, wordt gemaakt door de Rijksoverheid.

Afspraak maken

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. Wij maken zelf geen afspraken voor de coronavaccinatie. Dit verloopt via een landelijk callcenter. Zonder uitnodiging kunnen we iemand helaas niet vaccineren.
 

Vragen of meer informatie

Lees het antwoord op veelgestelde vragen op onze website.  Of bel naar het landelijke informatienummer: 0800 – 1351 (zeven dagen per week 8.00-20.00 uur)