Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

GGD IJsselland opent testlocaties COVID-19 in Hardenberg, Raalte en Steenwijk

GGD IJsselland opent naast een nieuwe testlocatie voor COVID-19 in IJsselmuiden nog drie andere testlocaties, namelijk in Hardenberg, Raalte en Steenwijk. In Steenwijk gaat het om de verhuizing van de huidige testlocatie die nu nog gevestigd is aan de Dolderweg 1. Door de uitbreiding met drie nieuwe testlocaties beschikt GGD IJsselland eind oktober (uiterlijk begin november) over zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland.

Uitgangspunt voor de plek voor een testlocatie is een rij-afstand van maximaal 20 minuten in relatie tot de bevolkingsdichtheid in een gemeente. De capaciteit en de openingstijden per testlocatie hangen af van de vraag naar testen, de verdeling van onze totale testcapaciteit onder de locaties en de testruimte van het laboratorium.

Adressen nieuwe testlocaties

De testlocaties zijn straks te vinden op de volgende adressen:

  • Kollergang 5 in Hardenberg
  • Tasveld 17 in IJsselmuiden, gemeente Kampen
  • Zompstraat 27 in Raalte (achterkant van het gebouw)
  • Meppelerweg 32 in Steenwijk (dit is geen nieuwe testlocatie maar een locatie die gaat verhuizen van de Dolderweg)

De opening van de nieuwe testlocaties maken deel uit van een landelijke opschaling. Doel is dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder daarvoor ver te moeten reizen. Zodra de data bekend zijn dat de nieuwe testlocaties open zijn, zetten we deze informatie op onze website.

De locaties zijn in overleg met de gemeenten gekozen. Ze bieden de ruimte om veilig te kunnen testen en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Esther Dijkerman, coördinator bemonsteringen: “Deze weken zijn we met collega’s van Veiligheidsregio IJsselland druk bezig de testlocaties in te richten voor het testen. We hopen de testlocaties eind oktober te kunnen openen.”

Testen? Bij ons stap je uit de auto

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Coronatest? Alleen op afspraak

Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.