Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Coronateam verhuist naar grotere kantoorlocatie

Het coronateam van GGD IJsselland groeit nu al uit zijn jasje in het kantoorpand aan de Hanzelaan, waar het 8 juni introk. Per 2 november huisvest het team in het kantoorgebouw Kamperpoort I en II aan de Meeuwenlaan 4 in Zwolle. ‘Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds fors toe en daarmee ook het aantal testen. We testen nu bijna 1.500 mensen per dag, zijn al voorbereid op 1.700 testen per dag en het aantal stijgt naar 2.800 eind van het jaar. We bewegen continu mee met het virus. Ik heb veel respect voor, en ben trots op al onze medewerkers die keihard aan het werk zijn”, zegt directeur Rianne van den Berg.

Snelle groei coronateam

De afgelopen maanden is het coronateam van GGD IJsselland in rap tempo gegroeid. “We nemen nog steeds nieuwe medewerkers aan en leiden elke dag weer enthousiaste mensen op voor het bemonsteren en voor bron- en contactonderzoek. Het is prachtig om te zien hoeveel mensen bij ons willen werken om zo hun steentje bij te dragen in deze coronacrisis. Er gaat enorm veel energie uit van onze corona-organisatie die we in zo korte tijd op poten hebben weten te zetten. En dat is hard nodig met het nog steeds toenemend aantal besmettingen in onze regio.’

120 fte is een momentopname

Op dit moment bestaat het coronateam uit ruim 120 fte, maar dat is slechts een momentopname. Om de 1,5 meter maatregel, ventilatie en veilig werken voor de medewerkers te kunnen waarborgen is meer ruimte nodig dan het kantoorpand aan de Hanzelaan kan bieden. Dit pand blijft de komende tijd in gebruik als vergaderlocatie.