Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Cijfers alcoholgebruik jongeren gemeente Staphorst 2011

In 2011 is in de regio IJsselland voor de derde keer een Jongerenmonitor onder jongeren van 12-24 jaar uitgevoerd. De resultaten geven inzicht in de gezondheid en leefstijl van jongeren in de regio IJsselland en kunnen gebruikt worden om het regionaal en lokaal gezondheids- en jeugdbeleid te onderbouwen.

Jongeren beginnen vaak op jonge leeftijd met het drinken van alcohol. Het landelijk advies is momenteel dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen kopen en niet in openbare gelegenheden mogen drinken. De korte termijn effecten van alcohol zijn onder andere het krijgen van black-outs, alcoholvergiftigingen, ongelukken en meer kans op onveilige seks. Op langere termijn kan overmatig alcohol leiden tot leer- en geheugenproblemen of blijvende schade aan de hersenen. Bovendien vergroot alcoholgebruik op jonge leeftijd de kans op alcoholverslaving op latere leeftijd.

In onderstaande factsheet worden de gemeentelijke en regionale cijfers over het alcoholgebruik uit de jongerenmonitor van 2011 gepresenteerd.