Cursussen
Tips voor borstvoeding
Ben je in verwachting en hoop je straks borstvoeding te geven? Onze jeugdverpleegkundigen willen je graag handige tips geven. Die kunnen jou helpen als je straks borstvoeding geeft. Ook als je weer aan het werk gaat. Handig om vast over borstvoeding te lezen of filmpjes te bekijken.
- Bekijk alvast een filmpje van Opvoedinformatie Nederland als je erover denkt borstvoeding te gaan geven
- Het eerste uur na de bevalling is belangrijk voor de borstvoeding: bekijk het filmpje van MáximaMc
- Naviva Kraamzorg heeft duidelijke filmpjes op de website staan over het geven van borstvoeding
- Voor als je weer aan het werk gaat: bekijk het filmpje waarin Fiona uitleg hoe je kunt kolven
Heb je de informatie bekeken en heb je een vraag over borst- of flesvoeding of wil je overleggen wat het beste bij jou past? Bel dan op werkdagen de Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland via 088 443 07 02 (tussen 8.00 en 17.00 uur). Als je wilt dan kan een jeugdverpleegkundige bij jou in de buurt je terugbellen.
Workshop voor ouders: EHBO aan baby's en kinderen
Actief bijdragen aan de veiligheid van jouw kind? Leer hoe je eerste hulp geeft aan je baby of jonge kinderen. Dit is een praktische workshop voor opvoeders: ouders, grootouders, etc. Deelname aan deze workshop kost €55,-. In veel gevallen kunnen de kosten via de aanvullende zorgverzekering vergoed worden.
Data en locaties
Als ouder kun je deelnemen aan de workshop op verschillende data en locaties in de regio IJsselland. Kijk voor informatie, data en locaties op de website die bij deze workshop hoort.
Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig via bovenstaande website. De workshop EHBO aan baby's en kinderen gaat uit van het Rode Kruis en is ontwikkeld in samenwerking met GHOR IJsselland en GGD IJsselland. Het is ook mogelijk een workshop op locatie te organiseren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Rode Kruis via ehbo.overijssel@rodekruis.nl.
Het programma BOEKen(ge)ZIN In Zwartewaterland
In januari 2020 is de gemeente Zwartewaterland het programma BOEKen(ge)ZIN gestart, samen met de bibliotheek en GGD IJsselland. Bij BOEKen(ge)ZIN praten ouders van kinderen van 0 tot 3 jaar met elkaar wat wel of niet goed gaat bij het opvoeden en opgroeien van kinderen. Alle ouders van een eerste kind in Zwartewaterland horen over het programma via het consultatiebureau van de GGD.
Het programma BOEKen(ge)ZIN komt voort uit gemeentelijk Onderwijskansenbeleid Gelijke kansen voor ieder kind. De groep komt in de periode van 0 tot 3 jaar zes keer bij elkaar, altijd op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Iedere keer praten de ouders over een ander thema (contact met het kind, topouders, meer met taal, meer met voorlezen, spelenderwijs en timemanagement). Na elke bijeenkomst krijg je als deelnemer een prentenboek mee naar huis om samen met je kind uit te lezen.
Woon je in Zwartewaterland en wil je meer weten over BOEKen(ge)ZIN of je aanmelden? Stuur ons een bericht. De bijeenkomsten vinden plaats in een van onze consultatiebureaus in Genemuiden of Hasselt.
Inloopspreekuren op afspraak
Door de Corona maatregelen kan het inloopspreekuur niet doorgaan zoals je misschien gewend bent. Toch heb je korte maar belangrijke vragen die je met je jeugdverpleegkundige wilt bespreken. Vaak zijn dat vragen over de groei. Als je net ben bevallen van je baby, na een periode van minder eten in de peuterpuberteit, of wanneer je schoolgaande kind ziek is geweest wil je zekerheid dat je kind genoeg groeit. Tegelijk kan je ook vragen hebben over het ouderschap, hoe om te gaan met de dwarse buien van je peuter of het idee dat er misschien meer achter zit dat je kind niet naar school wilt. Voor dat soort én andere vragen over opvoeden en opgroeien kan je via dit formulier aangeven dat je een afspraak wilt maken met je jeugdverpleegkundige. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen hoe we je goed en veilig kunnen helpen. Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur).